Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Overige evenementen

Lichtjesavond Westzaan

vrijdag 28 oktober 2022

18:45
Locatie

Verzamelen bij Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat (tegenover de ingang van de begraafplaats)

Toelichting

Jubileumjaar “In Memoriam” lichtjesavond


Op vrijdag 28 oktober 2022 organiseert De Historische Vereniging Westzaan voor de vijfde keer een ‘In Memoriam’ lichtjesavond op de Algemene begraafplaats aan de Dolphijnstraat te Westzaan. Een bijzondere avond waar de aanwezigen de gelegenheid hebben hun geliefde overledenen te gedenken. Dit gedenkmoment wordt door vele kerken ingevuld. Buitenstaanders ervaren dit gedachtenismoment als een gemis. Door meerderen is de wens geuit hier ook invulling aan te geven. De Historische Vereniging Westzaan biedt deze mogelijkheid. In een met honderden lichtjes sfeervol verlichte omgeving is er dit jaar de medewerking van het kinderkoor o.l.v. juf Patricia Fleumer school Wij-Land, zanger Benjamin van der Logt en het Margriet Eshuijs PopKoor


Dit jaar staat er voor het eerst een “Wensboom” iedereen mag op de kaartjes kenbaar maken wat u voor de algemene Begraafplaats aan de Dolpfijnstraat te Westzaan aan wensen heeft en dit ophangen aan de boom. Wij gaan de wensen verzamelen en aanbieden aan wethouder Wessel Breunesse.


Belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf 18:45 uur verzamelen we ons bij Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat (tegenover de ingang van de begraafplaats). Om 19.00 uur start “De Stille Tocht” en wandelen we langs het pad met vele fakkels. Bij de begraafplaats zal Ingrid Jahn - van Binsbergen een openingswoord doen en dan houden wij 2 minuten stilte.


Daarna kunt u luisteren naar het kinderkoor van school Wij-Land o.l.v. juf Patricia Fleumer, gedichten worden voorgedragen door Ingrid Jahn- Van Binsbergen afwisselend zal Benjamin van der Logt een mooi toepasselijk lied zingen. Ook het Margriet Eshuijs PopKoor zal enkele liederen zingen waaronder het welbekende ‘Imagine’ met afwisselend toepasselijke gedichten. Mensen die slecht ter been zijn kunnen op de parkeerplaats bij de begraafplaats parkeren voor 18.45 uur!
Met vriendelijke groet,
Ingrid Jahn-van Binsbergen
voorzitter Historische Vereniging Westzaan

Agenda documenten