Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Overige evenementen

Eerste terugblik op de start van de Praktijkondersteuner Huisarts (POH’s) jeugd en gezin in Zaanstad

donderdag 21 september 2023

17:30 - 19:30
Locatie

Wijkcentrum De Zuidhoek, Wilgenstraat 11, 1505 TE Zaandam

Toelichting

Geacht raadslid,


Het is alweer ruim een half jaar geleden dat in januari 2023 de eerste POH’s Jeugd en Gezin zijn gestart. Het is tijd voor een pas op de plaats: “Hoe loopt het, wat zijn de ervaringen, en hoe kunnen we de verspreiding van deze werkwijze ondersteunen?”


Namens het Zaanse Jeugdteam en de GGZ-commissie HZW huisartsenzorg nodigen wij u dan ook graag uit voor een eerste terugblik op de start van de POH’s Jeugd en Gezin op:

  • Donderdag 21 september 2023, 17.30 – 19.30 uur, bij het Jeugdteam Zaanstad.

Programma

  • De Universiteit van Amsterdam/Hogeschool van Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar de eerste ervaringen van patiënten, huisartsen en POH’s Jeugd en Gezin. Dr. Aurelie Lange, die het onderzoek heeft uitgevoerd, praat ons bij over de eerste bevindingen.

  • Caspar Rauws van overheidsconsultancy Keizers-Visser ondersteunt de registratie van de werkzaamheden van de POH’s Jeugd en Gezin in een landelijke monitor. Hij zal een beeld schetsen van de eerste bevindingen in Zaanstad, en tevens laten zien hoe deze zich verhouden tot het werk van vergelijkbare functies in andere gemeenten.

  • Met de aanwezigen willen we vervolgens een aantal vragen bespreken en vooruitkijken.

Noteer 21 september alvast in uw agenda en meld u aan voor de bijeenkomst met een reply op deze mail. Wij informeren u in een later stadium over de locatie en het definitieve programma. Voor een broodje en soep wordt gezorgd.


We heten u van harte welkom!


Namens het Jeugdteam en HZW,