Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Overige evenementen

GEANNULEERD - Regiomiddag Vervoerregio Amsterdam

vrijdag 22 september 2023

12:00 - 17:00
Locatie

Huis van de Regio, Termini 179, Amsterdam

Toelichting

Beste (regio)raadleden van de Vervoerregio Amsterdam,Helaas gaat de regiomiddag Verbinden in verscheidenheid op vrijdag 22 september niet door in verband met te weinig aanmeldingen.
We gaan evalueren wat de oorzaken zijn van het tekort aan aanmeldingen. De bevindingen van deze evaluatie nemen we mee in de eventuele organisatie van de regiomiddag van 2024.We willen u hartelijk danken voor uw interesse in de regioraadsmiddag.Met vriendelijke groet,


Roel Salden
Secretaris-Directeur van de Vervoerregio Amsterdam


---


Geachte (regio)raadslid of bestuurder,


Namens het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam nodig ik u nogmaals uit voor onze Regiomiddag met als thema Verbinden in Verscheidenheid.
Deze middag vindt plaats op 22 september van 12:00 tot 17:00 uur in het Huis van de Regio, Termini 179 te Amsterdam.


De middag staat in het teken van het nieuwe Beleidskader van de Vervoerregio.
In het plenaire deel van het programma kijkt ons Dagelijks Bestuur samen met u vooruit naar nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit.
Daarna kunt u kiezen uit 2 deelsessies over:
**

  1. Minder mensen in de spits: zelf het goede voorbeeld geven
    **

In de spits is het erg druk in onze regio, terwijl het op andere momenten heel rustig is. Daarom willen we mensen stimuleren andere vervoerwijzen te kiezen en de spits vaker te mijden. Maar: hoe verander je dit gewoontegedrag? Dat kan op veel manieren, maar wat zeker helpt, is zelf het goede voorbeeld geven. In deze sessie laten we zien hoe we als Vervoerregio de mobiliteit van onze eigen werknemers proberen te veranderen. En u krijgt concrete handvatten wat uw gemeente ook zelf kan doen.
2. Versnellen van de woningbouwopgave door verstedelijking en mobiliteit te verbinden


Vorig jaar zijn er in het BO MIRT afspraken gemaakt om de woningbouw in de MRA te versnellen. Die woningen moeten natuurlijk wel goed bereikbaar zijn. Hoe zorgen we ervoor dat er vroegtijdig nagedacht wordt over duurzame mobiliteit in deze nieuwe gebiede
3. Samen op weg naar een betere beleving van verkeersveiligheid
Wanneer voel jij je veilig bij de deelname aan het verkeer? Hoe kunnen objectieve en subjectieve waarneming van verkeersveiligheid verschillen? En wat doet de Vervoerregio om de ambitiedoelen voor verkeersveiligheid vanuit het nieuwe beleidskader te halen? Ontdek het in deze sessie.
4. Gaat netcongestie de verduurzaming in de Vervoerregio vertragen?
In deze sessie neemt het programmateam Schoon en Duurzaam jullie mee in de afhankelijkheden en de mogelijkheden voor verduurzaming en de keuzen die daar uit volgen. Want is het gebrek aan stroom nu echt een showstopper of zijn er nog tal van andere dingen die we kunnen doen?
5. Reizen zoals je wilt: kruip in de huid van de reiziger en kom tot oplossingen
Bij het verbeteren van de mobiliteit in onze regio richten we ons meestal op de mensen die zichtbaar zijn in het systeem en hoe we het openbaar vervoer en fietsen voor hen tot een aantrekkelijke optie maken. Maar hoe ontwerpen we voor de mensen die we niet zien: bijvoorbeeld de niet-reizigers, de mensen met een krappe beurs of een mobiliteitsbeperking?
6. Publieke Mobiliteit, meer dan de bus doen
In het bestuursakkoord is gezegd dat de Vervoerregio met alleen OV zoals nu geen aantrekkelijk genoeg alternatief voor het gebruik van de eigen auto kan bieden.
Met het meer beschikbaar maken van deelvervoer en flexibele vervoersdiensten zou dat wel kunnen. Alleen, hoe doe je dat? Wat zijn de kansen, en wat zijn de risico’s?
Bram Nieuwstraten, senior beleidsmedewerker, gaat met u in discussie over doelen, middelen en vooral de menselijke psychologie. Want Publieke Mobiliteit begint bij het Publiek kennen.


We willen u vragen om u aan te melden voor de Regiomiddag via dit formulier.
In dit formulier wordt u gevraagd om u aan te melden voor twee deelsessies per ronde, dit om te zorgen dat er een goede verdeling is van deelnemers per deelsessie.


We hopen u allen te zien op 22 september.


Met vriendelijke groet,Secretaris-Directeur Vervoerregio Amsterdam

Agenda documenten