Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Overige evenementen

Dag van het Bestuur

maandag 20 maart 2023

09:00 - 17:30
Locatie

Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, 2311 CS Leiden

Toelichting

https://www.dagvanhetbestuur.nl/home
Kom op 20 maart naar Leiden, naar de Dag van het Bestuur 2023. Het ministerie van Binnenlandse Zaken presenteert op die dag ‘De Staat van het Bestuur 2022’. Verdiep je met collega-bestuurders, wetenschappers en actieve bewoners in actuele vraagstukken van ons decentrale bestuur. Verken samen de oplossingen om onze gemeenten meer responsief en slagvaardig te maken.


Schrijf je nu in? Deelname is gratis (https://app.azavista.com/w/event/638f2c1dad911ecb2f33c991/?page_id=638f2c21d490161ef963a57e).


Met onder meer aandacht voor:
Woningbouw – Energietransitie – Weerbaar bestuur – Vergrijzing – Inclusief Bestuur – Burgerparticipatie – Vitale Leefgebieden – Inspelen op acute crises


Minister Bruins Slot reflecteert op de publicatie ‘Staat van het Bestuur 2023’ en haar agenda ter versterking van het bestuur. Vervolgens praten topacademici en toonaangevende publicisten je in het ochtendprogramma bij over de nieuwste inzichten rondom het decentrale bestuur:
Met:
Theo Schuyt – Katrien Termeer – Eveline Tonkens – Geerten Boogaard – Lisanne Blok – Kutsal Yelsilkagit – Martin Schulz – Albert Jan Kruiter – Frank Hendriks
In het middagprogramma maak je een keuze uit een van de 24 sessies op locatie in de stad. Hier krijg je een kijkje in de keuken en ontmoet je bestuurders, ambtenaren, actieve bewoners en wetenschappers. Samen trek je lessen uit concrete en herkenbare cases.
Vergroot je kennis, verrijk je inzichten. Maak jezelf en je eigen omgeving slagvaardiger en responsiever. Kom op maandag 20 maart naar Leiden. En nodig vooral ook collega’s uit om zich in te schrijven.